Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer info
taal kiezen nl

Een verhaal over ervaring & innovatie

Sidem staat voor meer dan 80 jaar know-how en ervaring. De no-nonsense aanpak van een gezond familiebedrijf met de ambitie van een bloeiende multinational. We zijn het oudste merk in chassis parts en daar zijn we trots op. Trots op ons rijk verleden en vooruitziend naar een schitterende toekomst.

Sidem tijdslijn

1933

Sidem, société industrielle de décolletage et mécanique, wordt gesticht in de Brusselse Kamer van Koophandel.

1983

Walter Verfaillie neemt Sidem in October 1983 over en vaart een compleet nieuwe koers.

1986

Dankzij Walter Verfaillie zijn toewijding en ondernemersinstinct groeit het bedrijf uit naar een performante KMO.  Sidem verhuisd naar het vernieuwe magazijn in de haven van Roeselare.

1991

Met krijgt een internationaal karakter bij de opening vn de eerste productie vestiging in Hongarije.  Productievolumes stijgen substantieel waarmee de groei van het bedrijf verzekerd wordt.

2001

Om de groei verder te bestendigen, opent Sidem een tweede productie vestiging.  Dit maak in Roemenië gekend voor zijn sterke locale auto montage industrie.

2011

Sidem verhuist naar het nieuwe, volledig geautomatiseerde distributiecenter in Gullegem.
De nadruk ligt op efficiëntie, technische expertise, innovatie en milieu.

2014

Verdere vertikale integratie door de installatie van onze eigen smeedinstallatie gaat gepaard met een hogere productie flexibiliteit en verlaagd de doorlooptijd om nieuwe product referenties op de markt te lanceren.

Het verhaal gaat verder...

Sidem omarmt de toekomst. Een duidelijke focus, slimme investeringen en continue verbetering in onze productie processen laten ons toe om de hoogste standaarden aan te houden in een flexibele bedrijfsstructuur.  Vooruitgang staat voorop.