Wat moet je weten over zwakke vs. sterke draagarmen?

Draagarmen zijn een cruciaal onderdeel van de ophanging van een auto. Ze verbinden de wielen van het voertuig met het chassis en zorgen er zo voor dat de ophanging de effecten van remmen, versnellen en hobbels en putten in het wegdek kan opvangen en absorberen.

Bij rijden op een slecht wegdek komt er bij elke hobbel of put spanning op de ophangingsonderdelen. In combinatie met een draagarm van geringere kwaliteit kan dit in de eerste jaren al leiden tot breuk in de laspunten van de voorste bus van de draagarm.

Onvoldoende sterke lasnaad op de voorste bussen van Citroën en Peugeot’s draagarmen

Op de Citroën-modellen C-Crosser en C4 Aircrosser en de modellen 4007 en 4008 van Peugeot is er weinig ruimte voor goed laswerk. Daarom is de voorste bus van deze draagarmen onvoldoende stevig aan de behuizing van de arm gelast. Dit kan leiden tot controleverlies over het stuur en zeer gevaarlijke situaties.

Hoe lost Sidem’s versterkte draagarm dit probleem op?

Dankzij uitgebreide tests ontdekte het Sidem R&D-team dit probleem en bieden wij nu, als oplossing voor deze kritieke zone, een draagarm met een versterkt ontwerp. In de Sidem draagarm wordt aan de binnenkant van de voorste bus een extra plaat gelast.

In plaats van de onvoldoende sterke lasnaad in de draagarmen van de Citroën- en Peugeot-modellen, heeft de vervangende draagarm van Sidem een extra versteviging voor maximale sterkte. Zo wordt een betrouwbare en veilige installatie gegarandeerd.

Waarom kiezen voor Sidem?

Een onderdeel van expert te zijn, is weten welke stuur- en ophangingsmerken je kan vertrouwen en wat je kan kiezen. Sidem is een 100% Europese en toonaangevende fabrikant met hoofdzetel in België en heeft een eigen productiefaciliteit in Roemenië. Meer dan 3 miljoen onderdelen zijn permanent uit voorraad leverbaar in het magazijn van Sidem en dankzij onze wereldwijde activiteiten zijn we altijd dichtbij. Door fors te investeren in ons volledig geautomatiseerde distributiecentrum worden producten razendsnel naar meer dan 90 landen wereldwijd verzonden. Sidem is Europa’s langst bestaande leverancier van chassisonderdelen, opgericht meer dan 85 jaar geleden, in het jaar 1933. Dankzij onze sterke teams en onze jarenlange ervaring kan het familiebedrijf bogen op familiewaarden en diepgaande knowhow wanneer het gaat om stuur- en ophangingsonderdelen. Hierdoor waarderen ook OE-merken onze aanpak. We zijn er trots op dat Sidem het meest complete assortiment automerken en -modellen op de vervangingsmarkt afdekt met ruim 9.000 unieke referenties.

Ontdek meer over het bedrijf Sidem

Andere producten van Sidem

Naast draagarmen omvat het assortiment stuur- en ophangingsonderdelen van Sidem ook:

We hebben draagarmen  voor 90% van alle Europese en Aziatische auto’s

 

 

We richten ons niet op 1 automerk. Sidem produceert draagarmen voor een grote verscheidenheid aan automerken.

Vind in de onderstaande lijst een selectie van populaire merken waarvoor we bovenste en onderste draagarmen en onderdelen voor voorwielophanging en achterwielophanging hebben.

Vind draagarmen voor  ALFA ROMEO
Vind draagarmen voor AUDI
Vind draagarmen voor BMW
Vind draagarmen voor CHEVROLET
Vind draagarmen voor DAEWOO
Vind draagarmen voor CHRYSLER
Vind draagarmen voor CITROEN
Vind draagarmen voor DACIA
Vind draagarmen voor DAIHATSU
Vind draagarmen voor FIAT
Vind draagarmen voor FORD
Vind draagarmen voor HONDA
Vind draagarmen voor HYUNDAI
Vind draagarmen voor INFINITI
Vind draagarmen voor IVECO
Vind draagarmen voor JAGUAR

Vind draagarmen voor ISUZU
Vind draagarmen voor JEEP
Vind draagarmen voor KIA
Vind draagarmen voor LADA
Vind draagarmen voor LANCIA
Vind draagarmen voor LAND ROVER
Vind draagarmen voor LEXUS
Vind draagarmen voor MAZDA
Vind draagarmen voor MERCEDES
Vind draagarmen voor MERCEDES-BENZ
Vind draagarmen voor MERCEDES-AMG
Vind draagarmen voor MINI
Vind draagarmen voor MITSUBISHI
Vind draagarmen voor NISSAN
Vind draagarmen voor OPEL
Vind draagarmen voor PEUGEOT

Vind draagarmen voor PORSCHE
Vind draagarmen voor RENAULT
Vind draagarmen voor ROVER
Vind draagarmen voor SAAB
Vind draagarmen voor SEAT
Vind draagarmen voor SKODA
Vind draagarmen voor SSANGYONG
Vind draagarmen voor SUBARU
Vind draagarmen voor SUZUKI
Vind draagarmen voor TESLA
Vind draagarmen voor TOYOTA
Vind draagarmen voor VAUXHALL
Vind draagarmen voor VOLKSWAGEN
Vind draagarmen voor VOLVO

Verwante tips

Sidem montagegereedschap

Voor een veilig en eenvoudig montage hebben we speciaal montagegereedschap ontwikkeld: heel handig om onderdelen foutloos te monteren volgens de allernieuwste techniek.

Lees meer
Hoe stuur- en ophangingsonderdelen herstellen?

Hoe hou je de stuurinrichting en de ophanging van je auto in topconditie? Een jaarlijkse controle is geen overbodige luxe om tijdig slijtage op te sporen. De herstelling moet bovendien op de goede manier worden uitgevoerd! Het juiste gereedschap met vervangingsonderdelen waarop je kan vertrouwen. Dit artikel beschrijft stapsgewijs waar op te letten tijdens het nazicht en geeft belangrijke tips over de montage van stuur -en ophangingsonderdelen.

Lees meer
Hoe installeer of vervang je een draagarm?
Lees meer