HIGHTECH VAKMANSCHAP.

Eigen productie in Europa

In elk stadium en bij elke bewerking streven wij altijd naar de hoogste kwaliteit. Dit resulteert in premium onderdelen en oplossingen. Onze eigen productie in Europa is ongetwijfeld een van de belangrijkste factoren die daaraan bijdraagt.

Grondstoffen

Alles begint bij de keuze van de juiste basismaterialen. Het staal van Sidem onderdelen is koud gesmeed, gepolijst chroomstaal (42CrMo4) dat zich onderscheidt door zijn hoge sterkte, lange levensduur en grote roestbestendigheid. Onze stofkappen zijn gemaakt van natuurlijk chloropreen rubber dat voldoende elastisch is om een zekere beweeglijkheid te verkrijgen, maar ook een maximale weerstand biedt tegen chemische stoffen, slijtage en temperatuurschommelingen. De smering van een kogelgewricht is essentieel om uitdroging en slijtage te voorkomen. Het vet in onderdelen van Sidem gaat levenslang mee, is uitsluitend van duurzame stoffen gemaakt en bevat geen zware metalen of zwarte vaste smeermiddelen.

Verticale integratie

Wij zijn een fabrikant gespecialiseerd in stuur- en ophangingsonderdelen. De knowhow die we de voorbije negen decennia hebben opgebouwd, is de erfenis die we in onze dagelijkse activiteiten gebruiken. We controleren de kwaliteit en de herkomst van de grondstoffen en de volledige ontwikkeling en verwerking van de onderdelen: slijpen, snijden, lassen, persen van de draad, assemblage en verpakking. Er worden geen compromissen gesloten en in elk stadium van de productie vinden er tussentijdse kwaliteitscontroles plaats.

Automatisering

Hoewel Sidem inzet op menselijk vakmanschap, is het bedrijf altijd blijven investeren in automatisering. Dit zorgt voor de constante kwaliteit van onze producten en de betrouwbaarheid van ons bedrijf als partner voor onze klanten. Onderdelen worden automatisch geladen en stalen stangen voor stabilisatoren worden door precisierobots gesneden en gelast. Meer dan 120 CNC-slijpmachines en realtimemonitoring van de productieparameters (‘Industry 4.0’) zijn maar twee voorbeelden van technologieën die ons aan de top van onze sector houden. Sinds begin dit jaar worden stabilisatorstangen en binnenste spoorstangen gemonteerd door twee volledig automatische machines met realtimemonitoring van de werkparameters.

Afwerking

Voor een maximale bescherming tegen corrosie combineert Sidem twee afwerkingstechnieken. Eerst wordt door een chemische reactie aan het oppervlak aan de hand van kristallisatie een zinkfosfaatlaag gevormd. Deze afwerkingsmethode wordt toegepast door onderdompeling.

Vervolgens vindt een elektrostatisch poedercoatingproces plaats. Het ontbreken van vluchtige solventen in het poeder elimineert vrijwel alle problemen met uitstoot in de lucht. De corrosiebestendigheid van de poedercoating is veel beter dan die van soortgelijke, even dikke conventionele verftechnieken.

De knowhow die we de voorbije negen decennia hebben opgebouwd, is de erfenis die we in onze dagelijkse activiteiten gebruiken.

Assemblage en verpakking

Wanneer de onderdelen nauwkeurig op maat zijn gesneden, worden ze geassembleerd. Aan het einde van het proces worden alle producten in Sidem dozen of zakken verpakt, in grotere, sterke dozen op palletten gestapeld en naar het centrale magazijn in België vervoerd.

Gecertificeerde kwaliteit

Als fabrikant voor de auto-industrie wordt Sidem onderworpen aan audits door externe organisaties. Het kwaliteitsmanagementsysteem is geaccrediteerd volgens ISO9001, ISO45001 en ISO14001. Sidem is ook IATF16949-gecertificeerd.

WERELDWIJD MAGAZIJN.

Het wereldwijde Sidem-magazijn bevindt zich in België, centraal in Europa. In dit volledig geautomatiseerde magazijn worden onderdelen over de hele wereld verzonden met een gemiddeld serviceniveau van 98 procent.