Sidem, al sinds 85 jaar een onafhankelijke Europese fabrikant van eersteklas stuur- en ophangingsonderdelen voor de vervangingsmarkt, heeft veel gerenommeerde klanten. Een van hen, Porsche in Duitsland, testte tot het uiterste de interne know-how van het bedrijf.

OE-kwaliteit door R&D

In 2010 werd Sidem gekozen als leverancier van vervangingsonderdelen voor de actieve ophanging van het Porsche 911 Sport-model. “Kwaliteit staat bij ons voorop”, zegt Geert Desmyter, Technical Manager bij Sidem. “Die kwaliteit onderhouden en vervolmaken we dankzij onze gerenommeerde R&D-afdeling, ons ultramoderne testcentrum en ultramoderne CNC-machines. Toch was het allesbehalve eenvoudig om Porsche te overtuigen, want deze klant eist letterlijk perfectie op alle vlak. We moesten daarom al onze kennis inzetten tijdens de audits, tests en initiële productiefase. Maar we slaagden met brio: in 2011 werd Sidem geselecteerd als leverancier. Porsche is natuurlijk een goede referentie voor ons: dit laat zien dat we zelfs voor de meest veeleisende premiummerken producten kunnen leveren die aan hun normen voldoen”.  Beste bewijs: toen Porsche in 2018 een gloednieuw model van zijn 911-model lanceerde, werd Sidem opnieuw gekozen als leverancier van de onderdelen.

Re-engineering door interne experts

En daar stopt het verhaal niet. In 2016 werd Sidem leverancier van onderdelen voor de Porsche 924 en 944 Classic-modellen. Vervolgens werd in 2017 een offerte ingediend voor twee oudere modellen van de Porsche 911: de 933 en 933RS. “Dat verliep aanvankelijk niet zoals gepland”, geeft Geert Desmyter toe. “Omdat de kwaliteitseisen van Porsche uitermate streng zijn, zoals ik al aangaf, waren de resultaten van de eerste waterdichtheidstests niet meteen bevredigend. Maar met onze interne experts, die de onderdelen tot in de kleinste details hebben herontworpen, hebben we uiteindelijk ook hier aan de verwachtingen kunnen voldoen”.

Ten slotte werd Sidem onlangs genomineerd voor de productie en levering van de aluminium armen voor het Porsche 928 Classic-model. Momenteel worden de eerste prototypes geproduceerd. Het succesverhaal van Porsche en Sidem lijkt dus goede dagen tegemoet te gaan.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe items in het gamma voor Dacia Spring

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Dacia Spring.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor BMW i3

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: BMW i3.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Audi-Volkswagen

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Audi-Volkswagen.

Lees meer