Sidem, al sinds 85 jaar een onafhankelijke Europese fabrikant van eersteklas stuur- en ophangingsonderdelen voor de vervangingsmarkt, heeft veel gerenommeerde klanten. Een van hen, Porsche in Duitsland, testte tot het uiterste de interne know-how van het bedrijf.

OE-kwaliteit door R&D

In 2010 werd Sidem gekozen als leverancier van vervangingsonderdelen voor de actieve ophanging van het Porsche 911 Sport-model. “Kwaliteit staat bij ons voorop”, zegt Geert Desmyter, Technical Manager bij Sidem. “Die kwaliteit onderhouden en vervolmaken we dankzij onze gerenommeerde R&D-afdeling, ons ultramoderne testcentrum en ultramoderne CNC-machines. Toch was het allesbehalve eenvoudig om Porsche te overtuigen, want deze klant eist letterlijk perfectie op alle vlak. We moesten daarom al onze kennis inzetten tijdens de audits, tests en initiële productiefase. Maar we slaagden met brio: in 2011 werd Sidem geselecteerd als leverancier. Porsche is natuurlijk een goede referentie voor ons: dit laat zien dat we zelfs voor de meest veeleisende premiummerken producten kunnen leveren die aan hun normen voldoen”.  Beste bewijs: toen Porsche in 2018 een gloednieuw model van zijn 911-model lanceerde, werd Sidem opnieuw gekozen als leverancier van de onderdelen.

Re-engineering door interne experts

En daar stopt het verhaal niet. In 2016 werd Sidem leverancier van onderdelen voor de Porsche 924 en 944 Classic-modellen. Vervolgens werd in 2017 een offerte ingediend voor twee oudere modellen van de Porsche 911: de 933 en 933RS. “Dat verliep aanvankelijk niet zoals gepland”, geeft Geert Desmyter toe. “Omdat de kwaliteitseisen van Porsche uitermate streng zijn, zoals ik al aangaf, waren de resultaten van de eerste waterdichtheidstests niet meteen bevredigend. Maar met onze interne experts, die de onderdelen tot in de kleinste details hebben herontworpen, hebben we uiteindelijk ook hier aan de verwachtingen kunnen voldoen”.

Ten slotte werd Sidem onlangs genomineerd voor de productie en levering van de aluminium armen voor het Porsche 928 Classic-model. Momenteel worden de eerste prototypes geproduceerd. Het succesverhaal van Porsche en Sidem lijkt dus goede dagen tegemoet te gaan.

Gerelateerd nieuws

SIDEM CATALOGUS 2024

Out now: the Sidem 2024 catalogue for steering and suspension parts.

Lees meer
Lange termijn smeervet

Smering van kogelgewrichten is belangrijk om droogloping, corrosie en slijtage van het onderdeel te voorkomen. Het smeermiddel dat gebruikt wordt in Sidem onderdelen werd ontwikkeld in samenwerking met Klüber Lubrication. Het garandeert een veel langere levensduur dankzij een soepelere beweging en de bescherming tegen waterinfiltratie. Sidem ontwerpt zijn onderdelen altijd met het oog op een zo lang mogelijke levensduur, maximale veiligheid, comfort en een eenvoudige installatie.

Lees meer
Future proof productie in Roemenië

“Dankzij onze lange traditie in de auto-industrie zijn we erin geslaagd mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden.”

Lees meer