Hebt u al gehoord van ons concept ‘Sidem Solutions’? Daarin verbeteren we onze producten op basis van feedback van klanten of bevindingen uit het werkveld. Zo willen we onderdelen garanderen die nog betrouwbaarder zijn. Vandaag stellen we u voor: onze oplossing voor stofkappen.

Hoogwaardige materialen en design

Het is al een tijdje geleden dat we onze stabilisator verbindingsstangen hebben uitgerust met een nieuw type stofkap. Deze voorkomt dat de binnenkant van het kogelgewricht wordt vervuild door stof of vocht, want dat leidt tot corrosie en beschadiging van het onderdeel. Het bovenste deel van deze stofkappen past perfect in de groef van het kogelgewricht dankzij het slimme ontwerp qua vorm en materialen. Er zijn vier criteria die de stofkap specifiek verbeteren.

  • Het niet-roterende ontwerp voorkomt dat de stofkap tijdens de installatie verdraait.
  • De stofkap heeft extra groeven op het afdichtingspunt. Dit vormt een uitstekende barrière tegen waterinfiltratie.
  • Deze stofkappen zijn vervaardigd uit hoogwaardig chloropreenrubber, waardoor we een maximale weerstand tegen chemische stoffen garanderen, alsook de beste afdichting tegen vocht en stof. Ook bij blootstelling aan extreme temperaturen blijft de elasticiteit behouden.
  • De exacte dikte en diameter van de bovenring in polyurethaan op de stofkap garanderen een maximale afdichting.

Uitstekende resultaten

De stabilisator verbindingsstangen van Sidem zijn allemaal uitgerust met dit nieuw type stofkap. Zo garanderen wij u een eenvoudige installatie en een lange levensduur van het onderdeel. Hieronder vindt u alle referenties van de stofkappen die apart verkrijgbaar zijn in kits.

REF SIDEM BESCHRIJVING
N14100 Stofkap kit
17003 Set van 10 stofkappen nieuw ontwerp

 

 

Gerelateerd nieuws

SIDEM CATALOGUS 2024

Out now: the Sidem 2024 catalogue for steering and suspension parts.

Lees meer
Lange termijn smeervet

Smering van kogelgewrichten is belangrijk om droogloping, corrosie en slijtage van het onderdeel te voorkomen. Het smeermiddel dat gebruikt wordt in Sidem onderdelen werd ontwikkeld in samenwerking met Klüber Lubrication. Het garandeert een veel langere levensduur dankzij een soepelere beweging en de bescherming tegen waterinfiltratie. Sidem ontwerpt zijn onderdelen altijd met het oog op een zo lang mogelijke levensduur, maximale veiligheid, comfort en een eenvoudige installatie.

Lees meer
Future proof productie in Roemenië

“Dankzij onze lange traditie in de auto-industrie zijn we erin geslaagd mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden.”

Lees meer