• Introductie onderdelen Tesla in het Sidem-gamma
  • Stuur- en ophangingsonderdelen voor elektrische wagens steeds belangrijker
  • Referenties modellen S-reeks beschikbaar uit stock

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen produceert reeds meer dan 85 jaar stuur- en ophangingsonderdelen voor de vervangingsmarkt. Met ruim 9.000 referenties is men de nummer 1 leverancier in Europa. Ook Tesla-onderdelen behoren vandaag tot het assortiment.

Tendens elektrische wagens
Er is in de automobielsector een duidelijke tendens naar elektrische voertuigen. “Sidem kan als de referentie voor stuur- en ophangingsonderdelen in de vervangingsmarkt niet achterblijven. Het gaat hierbij in eerste instantie over de S-reeks van Tesla, die sinds een aantal jaar op de markt is”, aldus Delphine Dewildeman, marketingmanager bij Sidem. “Voor alle modellen van die reeks die zijn verschenen, hebben wij de nodige referenties in huis. In de toekomst zullen ook de stukken van Model 3 erbij komen.”

One-stop-shop voor stuur- en ophangingsonderdelen
“We nemen onderdelen van elektrische wagens uiteraard heel bewust op in ons gamma”, gaat Delphine Dewildeman verder. “Omdat niet alleen Tesla, maar ook andere autobouwers steeds meer richting electrification kijken. Als one-stop-shop voor stuur- en ophangingsonderdelen willen wij voor elk wagentype dat op de markt verschijnt de juiste referenties in huis hebben. Sidem heeft namelijk het meest afdekkende gamma voor de aftermarket en wil dat uiteraard zo houden.”

 

 

Gerelateerd nieuws

SIDEM CATALOGUS 2024

Out now: the Sidem 2024 catalogue for steering and suspension parts.

Lees meer
Lange termijn smeervet

Smering van kogelgewrichten is belangrijk om droogloping, corrosie en slijtage van het onderdeel te voorkomen. Het smeermiddel dat gebruikt wordt in Sidem onderdelen werd ontwikkeld in samenwerking met Klüber Lubrication. Het garandeert een veel langere levensduur dankzij een soepelere beweging en de bescherming tegen waterinfiltratie. Sidem ontwerpt zijn onderdelen altijd met het oog op een zo lang mogelijke levensduur, maximale veiligheid, comfort en een eenvoudige installatie.

Lees meer
Future proof productie in Roemenië

“Dankzij onze lange traditie in de auto-industrie zijn we erin geslaagd mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden.”

Lees meer