Stabilisator verbindingsstangen verbinden de linker- en rechterwielen van het voertuig door middel van korte verbindingsarmen, waardoor het voertuig in bochten minder gaat rollen. Deze onderdelen zijn opgebouwd uit andere, zeer belangrijke elementen. We stellen ze aan u voor.

  1. Moer
  2. Bovenveer
  3. Stofkap
  4. Onderveer
  5. Behuizing
  6. Insert
  7. Kogelpen
  8. Rugplaat

Zelfborgende moeren

Dankzij onze zelfborgende moeren komen de onderdelen niet los bij trillingen of bij normaal gebruik. Hun vervormbare elastische of metalen materialen blijven ook op hun plaats zitten bij torsie en schokken. Sidem moeren zijn gemaakt van klasse 10 staal en zijn wit verzinkt. Deze laatste behandeling voorkomt corrosie.

De stofkap

De stofkap van het kogelgewricht in de stabilisator verbindingsstang zorgt ervoor dat er geen water binnensijpelt in het kogelgewricht. Hij is gemaakt van natuurrubber dat zijn elasticiteit behoudt bij blootstelling aan extreme temperaturen. Dat is belangrijk voor de beweging van de kogelpen. Goed om weten is dat onze stofkappen niet-rotatief zijn en niet verdraaien. Sidem test de stofkappen op duurzaamheid na hun montage op het kogelgewricht.

Boven- en onderveren

Onze boven- en onderveren zorgen ervoor dat de rubberen stofkap goed past, en dat er geen water binnensijpelt. De veren zijn vervaardigd uit verenstaal. Bovendien zijn ze gecoat in verschillende kleuren om ze tegen corrosie te beschermen en ze gemakkelijk van elkaar te kunnen onderscheiden qua afmetingen.

Behuizing

De behuizing van de stabilisator verbindingsstang omhult de insert en de kogelpen. Hij bestaat uit 2 ringen die aan een gemeenschappelijke as zijn gelast. Het lassen hiervan gebeurt met automatische puntlasmachines. Het materiaal van de behuizing is S37B staal.

Insert

De Sidem inserts zijn gemaakt van polyoxymethyleen, dat niet vervormt bij zware schokken. De inserts beperken de translatiebeweging van de kogelpen. Tussen de insert en de kogelpen zit een specifieke hoeveelheid speciaal vet dat waterafstotend is en de wrijving reduceert.

Kogelpen

Kogelpennen zijn voortdurend in beweging. Daarom moeten ze soepel bewegen. Om dat te garanderen hebben we twee dingen gedaan. Ten eerste wordt de schroefdraad gewalst. Ten tweede wordt het bolvormige gedeelte gewalst om de nodige ruwheid te verkrijgen. Onze kogelpennen zijn gemaakt van chroomstaal, een materiaal dat voorkomt dat het onderdeel breekt bij zware impact. Bovendien is chroomstaal roestbestendiger dan koolstofstaal.

Rugplaat

Rugplaten zijn stalen onderdelen die ervoor zorgen dat de insert uit kunststof in de behuizing blijft zitten. Ze worden tegen de insert gedrukt door het rollen van de behuizing.

Neem een kijkje in onze digitale catalogus om ons volledige gamma stabilisator verbindingsstangen te ontdekken.