FUTURE PROOF PRODUCTIE IN ROEMENIË.

Sinds 2001 is Sidem Roemenië (gevestigd in Suceava) een sterke, groeiende kracht binnen de Sidem groep. De vestiging is in deze periode sterk gegroeid en doet het uitstekend. Vele personeelsleden van het eerste uur zijn nog altijd aan boord. Sidem Suceava is een van de modernste fabrieken in het land geworden. De geautomatiseerde flow en montagelijnen en de 120 CNC-machines illustreren dat uitstekend. We gingen zitten voor een babbel met Alin Covașă, general manager bij Sidem Roemenië.

 

Sidem kon eender welke plek op de wereld hebben uitgekozen voor deze productievestiging. Waarom Suceava?

Alin: “Deze streek heeft een lange traditie in de auto-industrie, niet alleen voor productie en handel, maar ook voor opleidingen. De dag van vandaag is het zoeken naar geschoold personeel een grote uitdaging. Hier slagen we erin om mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden, voor zowel de korte als de lange termijn. Het is een slimme keuze die de groei van Sidem stimuleert: samen produceerden we al ruim 50 miljoen onderdelen voor klanten in meer dan 90 landen.”

 

De voorbije 20 jaar is er veel veranderd. Hoe blijft u bij?

Alin: “Sidem blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe productie- en assemblagelijnen. Zo kunnen we onze productiecapaciteit verhogen en ons productaanbod diversifiëren. Tegelijk blijven we het welzijn op het werk verbeteren. Onze hightech machines en goed opgeleide werknemers zijn essentieel voor ons succes, maar ook iedereen in het team bij Sidem is cruciaal. We ontwerpen en ontwikkelen voortdurend onderdelen voor de meest veeleisende automerken. Zo hanteren we de hoogste kwaliteitsnormen en winnen het vertrouwen van klanten.”

Gerenommeerde automerken zoals Porsche, Ford en McLaren dragen bij tot onze beroepstrots.

Alin Covașă General Manager, Sidem Romania

Het aantrekken van getalenteerde mensen is slechts het begin. Hoe slaagt u erin hen betrokken te houden?

Alin: “Wij bieden jobs met veel afwisseling aan. We produceren zowel voor de onderdelenindustrie als voor de OE-sector. Onze onderdelen worden gemonteerd op de assemblagelijnen van enkele van de meest prestigieuze automerken zoals Porsche, Ford en McLaren. Dit draagt bij tot onze beroepstrots. Bovendien streven we naar een stabiele, eerlijke en veilige werkomgeving. Bij Sidem zijn mensen belangrijk. Momenteel telt onze fabriek in totaal 260 werknemers met uiteenlopende vaardigheden. Wij geloven dat, in een team, alle leden prachtige dingen kunnen verwezenlijken door individuele, complementaire talenten te combineren.”

Dankzij onze lange traditie in de autoindustrie zijn we erin geslaagd mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden.

Corina Pintilei Human Resources, Sidem Romania

Gerelateerd nieuws

Nieuwe items in het gamma voor Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Ford Mustang Mach-E

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen, presenteert de nieuwste toevoegingen aan zijn assortiment stuur- en ophangingsonderdelen. Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Ford Mustang Mach-E.

Lees meer
SIDEM vernieuwt IATF 16946 certificaat als OE-fabrikant

Het IATF 16949-certificaat van Sidem bewijst de capaciteiten van de Belgische firma als Original Equipment Fabrikant (OE-fabrikant) voor de automobielindustrie. Sidem ontwikkelt en produceert stuur-en ophangingsonderdelen als OE-fabrikant voor merken zoals Porsche en McLaren. Het bedrijf past dezelfde kwaliteitsnormen toe op al haar producten, inclusief aftermarket auto-onderdelen.

Lees meer