Heil & Sohn huisbeurs Wolfsburg

Sidem, al sinds 85 jaar een onafhankelijke Europese fabrikant van eersteklas stuur- en ophangingsonderdelen voor de vervangingsmarkt, nam op 25 mei deel aan de huisbeurs van Heil & Sohn. Met onze aanwezigheid in Wolfsburg hadden we een dubbel doel voor ogen: de banden aanhalen met deze belangrijke klant en onze naamsbekendheid vergroten bij eindgebruikers.

Focus op Duitsland

De huisbeurs werd georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Heil & Sohn. Meer dan veertig partners uit de branche waren aanwezig, waaronder Sidem. “Heil & Sohn is een van onze belangrijke klanten in Duitsland”, zegt Boel. “En Duitsland zelf is nog steeds het autoland bij uitstek. Onze deelname was dan ook een heel logische keuze”.

Een enorme kans

Sidem wilde eerst en vooral zijn banden versterken met deze distributeur, die voornamelijk actief is in Noord-Duitsland. Maar er was ook een tweede en misschien wel even belangrijke reden. “Op die beurs waren ook klanten, garagehouders en monteurs van de leverancier aanwezig”, aldus Boel. “Kortom, de mensen die effectief aan de auto’s werken. Voor ons was dat een uitgelezen kans om in contact te komen met deze eindgebruikers. Zij kunnen ons immers veel waardevolle informatie geven. Wat vinden ze van Sidem? Waarom werken ze graag met onze stuur- en ophangingsonderdelen?”

Merkbewustzijn

Het is belangrijk om, waar mogelijk, ons merk te versterken bij de eindgebruikers. Duitse garagehouders en monteurs kennen Sidem minder goed, omdat ze tot nader order liever Duitse producten kopen. “Dat is een grote uitdaging voor ons”, zegt Boel. “Rechtstreeks contact met de eindgebruiker is dus een enorme opportuniteit. Als ze ons leren kennen, vergroot dat de kans dat ze in de toekomst expliciet naar Sidem-onderdelen vragen bij onze distributeur”.

 

Gerelateerd nieuws

Trends in de elektrische auto-industrie

Met de overgang naar lage emissiezones en de EU-eisen inzake CO2-neutraliteit voor 2035 evolueert de auto-industrie snel naar elektrische voertuigen. Daarom heeft Sidem een uitgebreid assortiment gespecialiseerde onderdelen voor batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) ontwikkeld.

Read more
Verbindingsstangen voor BEV

Bij batterij-elektrische voertuigen ligt er vaak meer nadruk op aerodynamica om zo hun efficiëntie te verbeteren en hun rijbereik te vergroten.

Read more
Draagarmen voor BEV

Bij de BEV draagarm van Sidem is het kogelgewricht rechtstreeks in de aluminium behuizing verwerkt.

Read more