Sidem vergroot focus op reengineered stuur- en ophangingsonderdelen

Reengineered gamma biedt duurzame productoplossingen voor moeilijke installaties
  • Reengineered gamma biedt stuur- en ophangingsoplossingen voor probleemgevallen
  • Items in reengineered gamma beschikbaar uit voorraad

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen, zal de ontwikkeling van reengineered onderdelen opvoeren. Deze onderdelen zijn ontworpen volgens een uniek productontwerp. Het ontwerp wijkt af van het OEM-ontwerp omdat het originele onderdeel problemen ondervindt. Het doel van Sidem is om een duurzame productoplossing te bieden als antwoord op deze problemen.

Gebrekkig oorspronkelijk ontwerp

De beslissing om reengineered onderdelen aan te bieden is er niet toevallig gekomen. “We hebben in de markt gemerkt dat er af en toe problemen optreden met sommige producten in bepaalde stuur- en ophangingssystemen van OE-fabrikanten. Die onderdelen gaan daardoor heel snel kapot of ze verslijten, wat we natuurlijk ten allen prijze willen vermijden. Daarom zijn onze technici, op basis van de bevindingen in de markt, aan de slag gegaan om te kijken hoe en waar ze het oorspronkelijke ontwerp kunnen aanpassen, zodat die producten voortaan een langere levensduur hebben. Daarom spreken we van reengineered onderdelen, die een stuk duurzamer en sterker zijn dan de vorige modellen”, aldus Delphine Dewildeman, marketingmanager bij Sidem.

Reengineered technologie

Vandaag biedt de catalogus een beperkt aantal reengineered onderdelen. In de toekomst wil Sidem er zich op toeleggen om meer reengineered items toe te voegen. De artikelnummers van dit productgamma worden gevolgd door de letter R van Reengineered en worden in de catalogus aangegeven met een reengineered keurmerk. “Ons doel is als volgt : wanneer we een probleem detecteren met het OE-onderdeel op de markt, zal Sidem een reengineered onderdeel ontwikkelen en zo een duurzame oplossing bieden aan distributeurs en garagisten.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe items in het gamma voor Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Ford Mustang Mach-E

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen, presenteert de nieuwste toevoegingen aan zijn assortiment stuur- en ophangingsonderdelen. Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Ford Mustang Mach-E.

Lees meer
SIDEM vernieuwt IATF 16946 certificaat als OE-fabrikant

Het IATF 16949-certificaat van Sidem bewijst de capaciteiten van de Belgische firma als Original Equipment Fabrikant (OE-fabrikant) voor de automobielindustrie. Sidem ontwikkelt en produceert stuur-en ophangingsonderdelen als OE-fabrikant voor merken zoals Porsche en McLaren. Het bedrijf past dezelfde kwaliteitsnormen toe op al haar producten, inclusief aftermarket auto-onderdelen.

Lees meer