Vanwege hun accu zijn batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) zwaarder dan benzineauto’s. Stuur- en ophangingsonderdelen voor dit type auto worden daarom meer belast en vereisen dus een geoptimaliseerd ontwerp. Bovendien leidt de snellere acceleratie van BEV’s tot een hogere koppel, waardoor de kogelgewrichten in deze auto’s sterker moeten zijn om een grotere veiligheid van de bestuurder te garanderen. En tenslotte produceren BEV’s minder geluid en trillingen. Om al die redenen werden de Sidem silentblocks herontworpen voor een geoptimaliseerd rijcomfort.

“Op dit moment (mei 2023) biedt Sidem 960 unieke referenties voor 32 Europese en Aziatische BEV-merken, in totaal 147 particuliere en lichte bedrijfsmodellen. Dat betekent een relevante dekking van 83,66%, de hoogste score binnen de aftermarket.”

Grootste aanbod

Als expert voor stuur- en ophangingsonderdelen voor auto’s heeft Sidem een uitgebreid gamma referenties die uit voorraad leverbaar zijn. Ze zijn allemaal ontworpen en geproduceerd in Europa.

Draagarmen voor BEV

In de eerste generaties Tesla Model S van 2013-2015 en Tesla Model X van 2015 hebben de draagarmen een kogelgewricht dat in de behuizing van de arm is geperst. Door het hoge vermogen van deze elektrische auto’s komt er bij het optrekken meteen veel koppel vrij, waardoor de ophangingsdelen enorm worden belast. In combinatie met een plotselinge schok kan dit breuk veroorzaken, waarbij het kogelgewricht loskomt van de draagarm. Dit kan leiden tot verlies van stuurcontrole en dus tot zeer gevaarlijke situaties.

 

Als oplossing voor dit probleem biedt Sidem een draagarm met een ander ontwerp.In Sidem’s BEV track control arm the ball joint is directly incorporated in the aluminum housing. Bij de BEV draagarm van Sidem is het kogelgewricht rechtstreeks in de aluminium behuizing verwerkt. Sidem vervangt dus het in de draagarm ingeperste kogelgewricht van deze Tesla’s – een breekbare verbinding –, door een draagarm in één stuk, die met maximale sterkte functioneert. Het kogelgewricht kan niet loskomen wanneer het aan zware schokken wordt blootgesteld. Hierdoor worden een veilige installatie en veilig rijden gegarandeerd.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe items in het gamma voor Audi-Volkswagen

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Audi-Volkswagen.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Ford Mustang Mach-E

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen, presenteert de nieuwste toevoegingen aan zijn assortiment stuur- en ophangingsonderdelen. Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Ford Mustang Mach-E.

Lees meer