SMEERVET MET LANGE LEVENSDUUR MAAKT SIDEM KOGELGEWRICHTEN DE MEEST DUURZAME OP DE AFTERMARKET.

Smering van kogelgewrichten is belangrijk om droogloping, corrosie en slijtage van het onderdeel te voorkomen. Het smeermiddel dat gebruikt wordt in Sidem onderdelen werd ontwikkeld in samenwerking met Klüber Lubrication. Het garandeert een veel langere levensduur dankzij een soepelere beweging en de bescherming tegen waterinfiltratie. Sidem ontwerpt zijn onderdelen altijd met het oog op een zo lang mogelijke levensduur, maximale veiligheid, comfort en een eenvoudige installatie.

Langere levensduur

De belangrijkste reden voor het falen van kogelgewrichten is corrosie door waterinfiltratie. Om dit te voorkomen, neemt Sidem verschillende maatregelen. Om te beginnen worden duurzame grondstoffen gebruikt: bijvoorbeeld koud gesmeed, gepolijst chroomstaal voor de kogelpen. Dit materiaal verhoogt de weerstand en de roestbestendigheid.

Bovendien moet de stofkap die de kogelpen en de behuizing afschermt, hier stevig aan worden bevestigd met behulp van verenstalen ringen met de juiste diameter, om zo een vaste installatie op de behuizing te garanderen, alsook een soepele beweging tussen de pen en de bovenkant van de stofkap (kantelen en draaien van de pen). De stofkap is trouwens ontworpen met groeven aan de binnenkant, om waterinfiltratie te voorkomen. Sidem kogelgewrichten zijn zeer waterdicht dankzij de combinatie van verschillende
eigenschappen.

Een andere belangrijke oorzaak van defecten is het gebruik van smeermiddel van lage kwaliteit. Het gebruik van smeermiddel van hoge kwaliteit is dus cruciaal, omdat het een beschermende laag op alle kwetsbare oppervlakken legt. Bovendien behoudt een smeermiddel van hoge kwaliteit zijn samenstelling en eigenschappen, waarmee droogloping, erosie en uiteindelijk defecten voorkomen worden.

Comfortabel rijden

Dankzij het Sidem smeermiddel zijn kogelgewrichten, trekstanguiteinden, verbindingsstangen
en axiale gewrichten in staat om een ultracomfortabele aandrijving gedurende een veel langere periode te garanderen. Dit semi-synthetische smeermiddel vermindert zowel statische als dynamische wrijving en voorkomt stick-slip door start- en draaimomenten te absorberen.

Dankzij specifieke additieven hecht het smeermiddel zich beter aan de onderdelen, of ze nu in staal of in kunststof zijn (polymeer inserts). Hierdoor blijft het smeermiddel langer werken en heeft het een beter dempend effect tussen de wrijvingslichamen

Co-engineering

Sidem smeermiddel is het resultaat van een co-engineeringproject van de R&D-afdeling van Sidem en Klüber Lubrication. Stuur- en ophangingsonderdelen worden bij dagelijks gebruik blootgesteld aan beproevende omstandigheden (koppel, temperaturen, weersomstandigheden).

Verschillende soorten smeermiddelen werden daarom intensief getest in de laboratoria van Sidem voordat de perfecte oplossing werd gevonden en zo de langste levensduur te garanderen.

En, last but not least, de vetsamenstelling is vrij van zware metalen en zwarte vaste smeermiddelen, waardoor de oplossing nog duurzamer is

Gerelateerd nieuws

Nieuwe items in het gamma voor Audi-Volkswagen

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Audi-Volkswagen.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Ford Mustang Mach-E

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen, presenteert de nieuwste toevoegingen aan zijn assortiment stuur- en ophangingsonderdelen. Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Ford Mustang Mach-E.

Lees meer