Uitbreiding van het assortiment zorgt voor een hoge beschikbaarheid voor de vervangingsmarkt

  • Uitbreiding van het gamma stuur- en ophangingsonderdelen voor Aziatische automerken bij Sidem
  • Combinatie volledig assortiment voor Europese auto’s en een groeiend aanbod voor Aziatische auto’s met als doel het meest complete aanbod voor distributeurs en garagisten
  • Alle onderdelen in Sidem’s catalogus voor zowel Europese als Aziatische automerken uit voorraad leverbaar

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen produceert onderdelen voor de vervangingsmarkt voor auto’s van zowel Europese als Aziatische origine. Recent werd het assortiment onderdelen voor Aziatische toepassingen sterk uitgebreid.

Focus op zowel Europese als Aziatische auto’s

Sidem heeft vandaag meer dan 9.000 stuur- en ophangingsreferenties in zijn catalogus voor de vervangingsmarkt, waardoor het de meest complete leverancier is voor dit type onderdelen. Maar de focus gaat verder dan Europese automerken. “Dat wordt wel eens over het hoofd gezien”, zegt Delphine Dewildeman, marketingmanager bij Sidem. “Naast de onderdelen voor Europese automerken hebben we ook veel stuur- en ophangingsonderdelen voor Aziatische automerken. En dat aanbod blijven we ook uitbreiden. Vooral omdat Aziatische auto’s hier de afgelopen jaren veel marktaandeel hebben gewonnen.

Compleet assortiment 

Vandaag heeft Sidem stuur- en ophangingsonderdelen voor meer dan 10 Aziatische merken, goed voor ongeveer 4.000 referenties. “De term ‘Aziatisch’ is natuurlijk erg breed”, vervolgt Delphine Dewildeman. “Automerken met een Chinese oorsprong zijn hier vrij zeldzaam, dus ons Aziatische assortiment richt zich vooral op Japanse en Koreaanse merken, zoals Toyota en Hyundai. Dit zijn sterke merken die ook in de vervangmarkt veel onderdelen nodig hebben. Kortom, voor die Europese of Aziatische auto’s die hier rondrijden, heeft Sidem gegarandeerd de juiste stuur- en ophangingsonderdelen in huis.

Gerelateerd nieuws

Hoe monteer je een perskogelgewricht na verschillende vervangingen?

Een defect kogelgewricht in de draagarm is een veelvoorkomende oorzaak van problemen met het besturen van de wagen en de ophanging. De draagarm ingebouwd in Dacia Logan heeft een perskogelgewricht. Als dit kogelgewricht al een aantal keren is vervangen, zal het materiaal van de draagarm worden uitgerekt nadat het kogelgewricht zo vaak is in- en uitgeperst. Hierdoor kun je het kogelgewricht niet veilig installeren en fixeren.

Read more
Kogelgewricht met gepatenteerd design

De ophangingsarm van een Dacia Logan is uitgerust met een perskogelgewricht. Nadat dit kogelgewricht een aantal keren is vervangen, is het materiaal van de ophangingsarm uitgerekt omdat het kogelgewricht er zo vaak is in- en uitgeperst. Bijgevolg kan je het kogelgewricht niet meer veilig installeren en vastzetten.

Read more
Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor TOYOTA AYGO (PAB40, KGB40)

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Mercedes C-CLASS (S205).

Read more