Sommigen onder jullie zullen dit gevoel wel herkennen. Stel, u heeft iets gemaakt maar denkt “dit kan nog beter”. Wel, dat gevoel hadden wij bij onze draagarmen in staalplaat. Daarom hebben we ze nu voorzien van een cataforese-coating. Lees hier alles over het waarom.

De voordelen van een cataforese-coating

We waren van mening dat een cataforese-coating een behoorlijke meerwaarde zou geven aan onze draagarmen in staalplaat. Zo’n coating heeft tal van voordelen die we graag met u delen.

In de eerste plaats zorgt cataforese voor een betere hechting van de coating, waardoor de onderdelen nog beter beschermd zijn tegen roest. Daarnaast garandeert cataforese een identieke laagdikte over het gehele onderdeel, zelfs op de verborgen oppervlakken van een complexe draagarm. Daardoor is de arm over zijn hele oppervlak even goed beschermd en heeft dit oppervlak een uniforme aanblik. De coating voorkomt ook het ontstaan van corrosie aan de binnenkant van de draagarm.

Maar er is meer! Cataforese biedt een goede bescherming tegen mechanische schade, door te voorkomen dat de verf afbladdert na een impact op het oppervlak.

En tenslotte: cataforese is een milieuvriendelijke coatingmethode vanwege de geringe uitstoot van vluchtige schadelijke deeltjes. Zo dragen we bij aan een groenere planeet.

Het resultaat

Het bovenstaande maakt het overduidelijk: onze draagarmen in staalplaat zijn uitstekend beschermd tegen roest. En dat betekent meer veiligheid op de weg.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe items in het gamma voor Ford Mustang Mach-E

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen, presenteert de nieuwste toevoegingen aan zijn assortiment stuur- en ophangingsonderdelen. Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Ford Mustang Mach-E.

Lees meer
SIDEM vernieuwt IATF 16946 certificaat als OE-fabrikant

Het IATF 16949-certificaat van Sidem bewijst de capaciteiten van de Belgische firma als Original Equipment Fabrikant (OE-fabrikant) voor de automobielindustrie. Sidem ontwikkelt en produceert stuur-en ophangingsonderdelen als OE-fabrikant voor merken zoals Porsche en McLaren. Het bedrijf past dezelfde kwaliteitsnormen toe op al haar producten, inclusief aftermarket auto-onderdelen.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor DS 7

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: DS 7 (CROSSBACK).

Lees meer