Sidem introduceert kwaliteitslabels voor stuur- en ophangingsonderdelen

Visuele meerwaarde in een oogopslag voor distributeurs en garagisten

 

  • Invoering van kwaliteitslabels voor stuur- en ophangingsonderdelen
  • 4 labels maken meerwaarde productgamma visueel duidelijk
  • Introductie in online catalogen en TecDoc vanaf juli 2021

De catalogus van Sidem, de Europese producent van stuur- en ophangingsonderdelen telt vandaag ruim 9.000 referenties. Om klanten meer inzicht daarin te bieden, heeft Sidem een aantal uitgekiende kwaliteitslabels uitgewerkt voor gebruik zowel in de eigen online catalogus als op TecDoc. Hiermee is voor distributeurs en garagisten de meerwaarde van Sidem onderdelen meteen visueel duidelijk

Premium quality

In totaal hanteren we vier nieuwe kwaliteitslabels”, licht marketingmanager van Sidem Delphine Dewildeman toe. “Sowieso wordt elk product van minstens één label voorzien, namelijk dat van Premium Parts. Elk onderdeel dat bij Sidem geproduceerd wordt, dient aan premium kwaliteitsstandaarden te beantwoorden. In die zin past de toekenning van dit label aan elk product in dit beleid. Maar een product kan daarenboven ook nog een van de drie andere labels hebben, of zelfs een combinatie ervan.

Top kits

Twee labels zijn specifiek bedoeld voor kits. Het label Top Kit Accessories geeft aan dat de samenstelling van een artikel voorzien is van alle accessoires, van bouten over moeren tot veren en schildjes. Op deze manier moet een garagist niet zoeken naar de nodige accessoires en heeft hij alles voorhanden, wat makkelijke en efficiënte installatie in de hand werkt. “Aangezien die accessoires anders apart gekocht dienen te worden, bieden we onze eindklant op die manier meer gemak”, duidt Delphine Dewildeman nog.

Met het label Top Kit Extended wordt aangegeven dat een kit samengesteld is met producten van bijpassende aard. “Zoals een axiaal gewricht waarbij meteen een stuurhuisrubber wordt geleverd”, aldus Delphine Dewildeman. “Dat betekent in één keer alles bij de hand voor een reparatie. Opnieuw staan hier dus de efficiëntie en het gemak van de garagist voorop.

 

Re-engineered technology

Als vierde en laatste label is er Re-engineered Technology, dat aangeeft dat Sidem het oorspronkelijke design herontwikkelt en optimaliseert. “Dat doen we omdat we een probleem of vraag in de markt zien en daarop inspelen”, duidt Delphine Dewildeman. “Die aanpak levert duurzamere producten op met een langere levensduur, die bovendien gemakkelijker te installeren zijn. Opnieuw customer convenience dus.

Wij streven in alle opzichten naar blije klanten”, besluit Delphine Dewildeman. “Niet alleen onze eigen klanten, maar ook de klant van onze klant. Dankzij deze kwaliteitslabels weten zowel distributeurs als garagisten nu nog beter wat ze kopen én krijgen ze in een oogopslag en heel visueel de meerwaarde van onze producten te zien.

 

 

Gerelateerd nieuws

Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Volvo XC60 II

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Volvo XC60 II.

Read more
Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Mercedes GLE Coupe (C167)

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Mercedes GLE Coupe (C167)

Read more
Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Audi A6 Avant (4A5-C8)

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Audi A6 Avant (4A5-C8).

Read more