Voor het gamma van Hyundai en Kia hebben we een gesloten kogelgewricht ontwikkeld. In dit onderdeel is de voorspanning al tijdens het productieproces bepaald.

OEM open kogelgewricht concept

Het OEM-kogelgewricht voor deze automerken is ontworpen volgens een open concept. Daardoor bestaat de kans dat vuil en vocht voor of tijdens de montage in het kogelgewricht binnendringen. En dat moet vermeden worden.

Gesloten kogelgewricht van Sidem

Bij Sidem streven we altijd naar een zeer lange levensduur van onze onderdelen. Daarom hebben we besloten om dit specifieke kogelgewricht te herontwerpen, op basis van een gesloten systeem. Dit voorkomt ten eerste dat er vuil en vocht binnendringt voor of tijdens de installatie, in tegenstelling tot het OEM ontwerp. Zo kunnen we een zorgeloze installatie en een langere levensduur van het kogelgewricht garanderen.

Ten tweede voorkomt dit voorgemonteerde ontwerp dat er te veel druk wordt uitgeoefend op het kogelgewricht. Te veel druk kan leiden tot een hoge torsiebeweging, met voortijdige slijtage van de kunststof insert tot gevolg. Anderzijds voorkomt het nieuwe ontwerp dat er te weinig spanning wordt uitgeoefend, wat resulteert in speling.

Om de installatie voor u eenvoudig te maken, hebben wij het juiste montagegereedschap in voorraad (SIDEM REF R10092).

Ontdek onze referenties

Het speciaal ontworpen kogelgewricht van Sidem is geschikt voor verschillende modellen binnen het Hyundai en Kia gamma.

REF SIDEM REF OEM Beschrijving GESCHIKT VOOR:
81182 51760 2R000 Kogelgewricht Hyundai I30 (FD) & I30 CW (FD) – Kia CEE’D (ED), CEE’D SW (ED), PRO CEE’D (ED)

 

Gerelateerd nieuws

SIDEM CATALOGUS 2024

Out now: the Sidem 2024 catalogue for steering and suspension parts.

Lees meer
Lange termijn smeervet

Smering van kogelgewrichten is belangrijk om droogloping, corrosie en slijtage van het onderdeel te voorkomen. Het smeermiddel dat gebruikt wordt in Sidem onderdelen werd ontwikkeld in samenwerking met Klüber Lubrication. Het garandeert een veel langere levensduur dankzij een soepelere beweging en de bescherming tegen waterinfiltratie. Sidem ontwerpt zijn onderdelen altijd met het oog op een zo lang mogelijke levensduur, maximale veiligheid, comfort en een eenvoudige installatie.

Lees meer
Future proof productie in Roemenië

“Dankzij onze lange traditie in de auto-industrie zijn we erin geslaagd mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden.”

Lees meer