Kogelgewrichten met beschermplaat? U vindt ze vooral bij wagens waarvan de kogelgewrichten cilindrische pennen hebben, zoals bij Renault-toepassingen. Maar waarom hebben deze kogelgewrichten een beschermplaat en zijn er tips voor de montage ervan? U leest er alles over in wat volgt.

Waarom bepaalde kogelgewrichten een beschermplaat hebben

Een beschermplaat beschermt de bovenkant van de stofkap tegen slijtage. Als de stofkap niet perfect op die bovenkant past, kan er water of vuil binnendringen. Bovendien zal er slijtage optreden aan de bovenkant van de stofkap omdat deze voortdurend tegen een ruw oppervlak draait. De beschermplaat zorgt daarentegen voor een glad oppervlak, waardoor de bovenkant van de stofkap perfect op deze plaat aansluit.

Tips & trucs voor de montage van een kogelgewricht met beschermplaat

Voor de installatie van een kogelgewricht met beschermplaat kunnen we u twee adviezen geven.

Ten eerste, als de constructeur een beschermplaat meelevert, aarzel dan niet om deze te installeren. Zo wordt de originele plaat met het originele kogelgewricht geïnstalleerd. Ten tweede zijn sommige beschermplaten uitgerust met een clip. Als dat het geval is, zorg er dan altijd voor om deze clip in de inkeping in de fusee te schuiven. Zo zal de beschermplaat op zijn plaats blijven zitten.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe items in het gamma voor Audi-Volkswagen

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Audi-Volkswagen.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Mercedes-Benz Vito V-Class 4Matic.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Ford Mustang Mach-E

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen, presenteert de nieuwste toevoegingen aan zijn assortiment stuur- en ophangingsonderdelen. Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Ford Mustang Mach-E.

Lees meer