Kogelgewrichten met beschermplaat? U vindt ze vooral bij wagens waarvan de kogelgewrichten cilindrische pennen hebben, zoals bij Renault-toepassingen. Maar waarom hebben deze kogelgewrichten een beschermplaat en zijn er tips voor de montage ervan? U leest er alles over in wat volgt.

Waarom bepaalde kogelgewrichten een beschermplaat hebben

Een beschermplaat beschermt de bovenkant van de stofkap tegen slijtage. Als de stofkap niet perfect op die bovenkant past, kan er water of vuil binnendringen. Bovendien zal er slijtage optreden aan de bovenkant van de stofkap omdat deze voortdurend tegen een ruw oppervlak draait. De beschermplaat zorgt daarentegen voor een glad oppervlak, waardoor de bovenkant van de stofkap perfect op deze plaat aansluit.

Tips & trucs voor de montage van een kogelgewricht met beschermplaat

Voor de installatie van een kogelgewricht met beschermplaat kunnen we u twee adviezen geven.

Ten eerste, als de constructeur een beschermplaat meelevert, aarzel dan niet om deze te installeren. Zo wordt de originele plaat met het originele kogelgewricht geïnstalleerd. Ten tweede zijn sommige beschermplaten uitgerust met een clip. Als dat het geval is, zorg er dan altijd voor om deze clip in de inkeping in de fusee te schuiven. Zo zal de beschermplaat op zijn plaats blijven zitten.

Gerelateerd nieuws

SIDEM CATALOGUS 2024

Out now: the Sidem 2024 catalogue for steering and suspension parts.

Lees meer
Lange termijn smeervet

Smering van kogelgewrichten is belangrijk om droogloping, corrosie en slijtage van het onderdeel te voorkomen. Het smeermiddel dat gebruikt wordt in Sidem onderdelen werd ontwikkeld in samenwerking met Klüber Lubrication. Het garandeert een veel langere levensduur dankzij een soepelere beweging en de bescherming tegen waterinfiltratie. Sidem ontwerpt zijn onderdelen altijd met het oog op een zo lang mogelijke levensduur, maximale veiligheid, comfort en een eenvoudige installatie.

Lees meer
Future proof productie in Roemenië

“Dankzij onze lange traditie in de auto-industrie zijn we erin geslaagd mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden.”

Lees meer