Een defect kogelgewricht in de draagarm is een veelvoorkomende oorzaak van problemen met het besturen van de wagen en de ophanging. De draagarm ingebouwd in Dacia Logan heeft een perskogelgewricht. Als dit kogelgewricht al een aantal keren is vervangen, zal het materiaal van de draagarm worden uitgerekt nadat het kogelgewricht zo vaak is in- en uitgeperst. Hierdoor kun je het kogelgewricht niet veilig installeren en fixeren.

Wanneer dit het geval is en de draagarm teveel uitgerekt is door meerdere vervangingen van het kogelgewricht, dan ben je bijna genoodzaakt om een geheel nieuwe draagarm te bestellen. Maar als de draagarm nog in goede staat is, is dit niet nodig. Alleen het kogelgewricht vervangen en lassen is bijvoorbeeld zeker geen optie. Hierdoor smelten de stofkap en het plastic inzetstuk, waardoor het onderdeel volledig breekt. In de vervangingsmarkt zijn enkele losse kogelgewrichten verkrijgbaar, die echter niet tot een volledig gefixeerde installatie leiden. In dergelijke situaties kan de veiligheid niet worden gegarandeerd en moet dit altijd worden vermeden.

Sidem heeft een unieke en gepatenteerde oplossing ontwik-keld die een antwoord biedt op dit probleem. Het is een kogelgewricht dat maximale fixatie garandeert. Het kogelgewricht is zo ontworpen dat het onderdeel zichzelf vastklemt wanneer u het in de ophangingsarm duwt.

Om een oud kogelgewricht van een draagarm te verwijderen, moet je eerst de draagarm losmaken van de ophanging en het frame van de auto. Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt om het kogelgewricht van de draagarm te verwijderen, maar meestal wordt een trekgereedschap aanbevolen voor het verwijderen van het kogelgewricht.

 

Het kogelgewricht heeft een brede kraag aan de buitenkant. Zodra de kraag over de rand van de ophangingsarm komt, klemt het kogelgewricht zichzelf vast. Je kunt de werking vergelijken met die van een weerhaak. Het onderdeel wordt gemakkelijk ingedrukt, maar kan zichzelf niet terug losmaken. Het kogelgewricht zit veilig vast in de ophangingsarm. Met andere woorden, de oplossing van Sidem is perfect geschikt om het kogelgewricht in de ophangingsarm gemakkelijk en op een veilige manier te vervangen.

Opmerking: een uitlijning moet altijd worden uitgevoerd na het uitvoeren van ophangingsgerelateerde reparaties.

Bekijk video van Sidem’s kogelgewricht met gepatenteerd ontwerp

Gerelateerd nieuws

Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Volvo XC60 II

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Volvo XC60 II.

Read more
Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Mercedes GLE Coupe (C167)

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Mercedes GLE Coupe (C167)

Read more
Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Audi A6 Avant (4A5-C8)

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Audi A6 Avant (4A5-C8).

Read more