NA Website 2020 Sidem visual track control arm with opening
NA Website 2020 Sidem visual track control arm with opening

Een defect kogelgewricht in de draagarm is een veelvoorkomende oorzaak van problemen met het besturen van de wagen en de ophanging. De draagarm ingebouwd in Dacia Logan heeft een perskogelgewricht. Als dit kogelgewricht al een aantal keren is vervangen, zal het materiaal van de draagarm worden uitgerekt nadat het kogelgewricht zo vaak is in- en uitgeperst. Hierdoor kun je het kogelgewricht niet veilig installeren en fixeren.

NA Website 2020 Sidem visual track control  arm with welding
NA Website 2020 Sidem visual track control  arm with welding

Wanneer dit het geval is en de draagarm teveel uitgerekt is door meerdere vervangingen van het kogelgewricht, dan ben je bijna genoodzaakt om een geheel nieuwe draagarm te bestellen. Maar als de draagarm nog in goede staat is, is dit niet nodig. Alleen het kogelgewricht vervangen en lassen is bijvoorbeeld zeker geen optie. Hierdoor smelten de stofkap en het plastic inzetstuk, waardoor het onderdeel volledig breekt. In de vervangingsmarkt zijn enkele losse kogelgewrichten verkrijgbaar, die echter niet tot een volledig gefixeerde installatie leiden. In dergelijke situaties kan de veiligheid niet worden gegarandeerd en moet dit altijd worden vermeden.

NA Website 2020 Sidem visual ball joints
NA Website 2020 Sidem visual ball joints

Sidem heeft een unieke en gepatenteerde oplossing ontwik-keld die een antwoord biedt op dit probleem. Het is een kogelgewricht dat maximale fixatie garandeert. Het kogelgewricht is zo ontworpen dat het onderdeel zichzelf vastklemt wanneer u het in de ophangingsarm duwt.

Om een oud kogelgewricht van een draagarm te verwijderen, moet je eerst de draagarm losmaken van de ophanging en het frame van de auto. Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt om het kogelgewricht van de draagarm te verwijderen, maar meestal wordt een trekgereedschap aanbevolen voor het verwijderen van het kogelgewricht.

 

NA Website 2020 Sidem visual intersection ball joint locking system
NA Website 2020 Sidem visual intersection ball joint locking system

Het kogelgewricht heeft een brede kraag aan de buitenkant. Zodra de kraag over de rand van de ophangingsarm komt, klemt het kogelgewricht zichzelf vast. Je kunt de werking vergelijken met die van een weerhaak. Het onderdeel wordt gemakkelijk ingedrukt, maar kan zichzelf niet terug losmaken. Het kogelgewricht zit veilig vast in de ophangingsarm. Met andere woorden, de oplossing van Sidem is perfect geschikt om het kogelgewricht in de ophangingsarm gemakkelijk en op een veilige manier te vervangen.

Opmerking: een uitlijning moet altijd worden uitgevoerd na het uitvoeren van ophangingsgerelateerde reparaties.

Bekijk video van Sidem’s kogelgewricht met gepatenteerd ontwerp

Gerelateerd nieuws

Sidem ontwerpt een gratis wallpaper-kalender voor 2021

Sidem presenteert zijn nieuwe wallpaper-kalender voor 2021. Op de visual van dit jaar staat de ‘Dadès Gorges’ afgebeeld, een prachtige haarspeldbochtroute in Marokko. Als Europese stuur- en ophangingsspecialist willen we immers dat auto’s soepel en veilig rijden, zelfs in de scherpste bochten! Want daar bewijzen premium onderdelen hun waarde.

Read more
Sidem breidt het gamma stuur- en ophangingsonderdelen voor Aziatische automerken uit

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen produceert onderdelen voor de vervangingsmarkt voor auto’s van zowel Europese als Aziatische origine. Recent werd het assortiment onderdelen voor Aziatische toepassingen sterk uitgebreid.

Read more
Kogelgewricht met gepatenteerd design

De ophangingsarm van een Dacia Logan is uitgerust met een perskogelgewricht. Nadat dit kogelgewricht een aantal keren is vervangen, is het materiaal van de ophangingsarm uitgerekt omdat het kogelgewricht er zo vaak is in- en uitgeperst. Bijgevolg kan je het kogelgewricht niet meer veilig installeren en vastzetten.

Read more