Wist u dat we een Sidem-oplossing hebben ontwikkeld voor drie soorten lichte vrachtwagens? Lees hieronder alles over ons opnieuw ontworpen kogelgewricht voor Mercedes Sprinter, Volkswagen LT en Volkswagen Crafter.

Aangepaste rubberkap

In eerste instantie beslisten we om de rubberkap van het kogelgewricht te herontwerpen. Concreet hebben we de kap dikker gemaakt. Op die manier is het kogelgewricht beter bestand tegen de impact van deeltjes afkomstig van de weg. En de binnenkant is beter afgedicht.

Het rubber van de kap is trouwens chloropreenrubber. Dat biedt maximale weerstand tegen chemische stoffen en garandeert de beste afdichting tegen vocht en stof.

Betere weerstand

Daarnaast hebben we ook de globale weerstand van het hele onderdeel verbeterd. De plastic insert werd helemaal opnieuw ontworpen. Daardoor is het onderdeel nu nog beter bestand tegen de belasting waar die dit type voertuigen mee geconfronteerd wordt.

Nog meer OE

We zijn erg blij om hier te schrijven dat met de wijzigingen die we aan dit kogelgewricht hebben aangebracht, het onderdeel nu ook visueel nog sterker op het OE-onderdeel lijkt.

Gerelateerd nieuws

SIDEM CATALOGUS 2024

Out now: the Sidem 2024 catalogue for steering and suspension parts.

Lees meer
Lange termijn smeervet

Smering van kogelgewrichten is belangrijk om droogloping, corrosie en slijtage van het onderdeel te voorkomen. Het smeermiddel dat gebruikt wordt in Sidem onderdelen werd ontwikkeld in samenwerking met Klüber Lubrication. Het garandeert een veel langere levensduur dankzij een soepelere beweging en de bescherming tegen waterinfiltratie. Sidem ontwerpt zijn onderdelen altijd met het oog op een zo lang mogelijke levensduur, maximale veiligheid, comfort en een eenvoudige installatie.

Lees meer
Future proof productie in Roemenië

“Dankzij onze lange traditie in de auto-industrie zijn we erin geslaagd mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden.”

Lees meer