Kogelgewricht met gepatenteerd design

Wanneer een weg kronkelt, bewijzen premium stuur- en ophangingsonderdelen hun waarde. Sidem ontwikkelt en produceert onderdelen van OE-kwaliteit in Europa, voor het meest complete gamma automerken en -modellen. Onze onderdelen worden geproduceerd in onze eigen productiefaciliteit voor de autoassemblage en vervangingsmarkt in de automobielsector. Door elke stap in het productieproces in handen te nemen, kunnen we stuur- en ophangingsonderdelen van topkwaliteit garanderen. En daarom wenden experts, technici en garagisten over de hele wereld zich tot Sidem.

Perskogelgewricht in Dacia, Lada en Renault

De ophangingsarm van een Dacia Logan is uitgerust met een perskogelgewricht. Nadat dit kogelgewricht een aantal keren is vervangen, is het materiaal van de ophangingsarm uitgerekt omdat het kogelgewricht er zo vaak is in- en uitgeperst. Bijgevolg kan je het kogelgewricht niet meer veilig installeren en vastzetten.

 

Perskogelgewricht fixeren na verschillende vervangingen

Wanneer dit het geval is en de ophangingsarm teveel is uitgerekt door meerdere vervangingen van het kogelgewricht, heb je bijna geen andere keuze dan een geheel nieuwe ophangingsarm te bestellen. Maar als de ophaningsarm nog in goede staat is, kan dit vermeden worden.

Wat je niet moet doen bij het vervangen van een perskogelgewricht

Alleen het kogelgewricht vervangen en het bijvoorbeeld lassen is zeker geen optie. Hierdoor smelten de stofkap en het plastic inzetstuk, waardoor het onderdeel volledig breekt. In de vervangingsmarkt zijn aparte kogelgewrichten verkrijgbaar die echter niet tot een volledig gefixeerd resultaat leiden. In dergelijke situaties kan de veiligheid niet worden gegarandeerd en dit moet altijd worden vermeden.

Meer info over het vervangen van een perskogelgewricht

Sidem’s oplossing: uniek kogelgewricht met gepatenteerd ontwerp

Sidem heeft een unieke en gepatenteerde oplossing ontwikkeld die een antwoord biedt op dit probleem. Het is een kogelgewricht dat maximale fixatie garandeert. Het kogelgewricht is zo ontworpen dat het onderdeel zichzelf vastklemt wanneer je het in de ophangingsarm duwt.

Het kogelgewricht heeft een brede kraag aan de buitenkant. Zodra de kraag over de rand van de ophangingsarm komt, klemt het kogelgewricht zichzelf vast. Je kunt de werking vergelijken met die van een weerhaak. Het onderdeel wordt gemakkelijk ingeperst, maar kan zichzelf niet terug losmaken. Het kogelgewricht zit veilig vast in de ophangingsarm. Met andere woorden, de oplossing van Sidem is perfect geschikt om het kogelgewricht in de ophangingsarm gemakkelijk en op een veilige manier te vervangen.

Bekijk video over ons gepatenteerde kogelgewricht

Referenties kogelgewricht voor Dacia, Lada en Renault

Dit kogelgewricht heeft referentie 5782 R en kan gebruikt worden in de Dacia Logan, Dacia Sandero en Lada Largus. Er is ook een andere referentie 5783 R van dit type kogelgewricht, welke kan worden gebruikt in de Renault Thalia, Dacia Lodgy en Dacia Logan MCV 2.

Ontdek alle details van deze kogelgewrichten in de catalogus

Waarom kiezen voor Sidem?

Een onderdeel van expert te zijn, is weten welke stuur- en ophangingsmerken je kan vertrouwen en wat je kan kiezen. Sidem is een 100% Europese en toonaangevende fabrikant met hoofdzetel in België en heeft een eigen productiefaciliteit in Roemenië. Meer dan 3 miljoen onderdelen zijn permanent uit voorraad leverbaar in het magazijn van Sidem en dankzij onze wereldwijde activiteiten zijn we altijd dichtbij. Door fors te investeren in ons volledig geautomatiseerde distributiecentrum worden producten razendsnel naar meer dan 90 landen wereldwijd verzonden. Sidem is Europa’s langst bestaande leverancier van chassisonderdelen, opgericht meer dan 85 jaar geleden, in het jaar 1933. Dankzij onze sterke teams en onze jarenlange ervaring kan het familiebedrijf bogen op familiewaarden en diepgaande knowhow wanneer het gaat om stuur- en ophangingsdelen. Hierdoor waarderen ook OE-merken onze aanpak. Daarom vertrouwen merken als Porsche en Ford op Sidem voor stuur- en ophangingsonderdelen. We zijn er trots op dat Sidem het meest complete assortiment automerken en -modellen op de vervangingsmarkt afdekt met niet minder dan 9.000 unieke referenties.

Lees meer over het bedrijf Sidem

We hebben draagarmen voor 90% van alle Europese en Aziatische auto’s

 

We richten ons niet op 1 automerk. Sidem produceert draagarmen voor een grote verscheidenheid aan automerken.

Vind in de onderstaande lijst een selectie van populaire merken waarvoor we bovenste en onderste draagarmen, onderdelen voor voorwiel- en achterwielophanging hebben.
Vind kogelgewricht voor  ALFA ROMEO
Vind kogelgewricht voor AUDI

Vind kogelgewricht voor BMW
Vind kogelgewricht voor CHEVROLET
Vind kogelgewricht voor DAEWOO
Vind kogelgewricht voor CHRYSLER
Vind kogelgewricht voor CITROEN
Vind kogelgewricht voor DACIA
Vind kogelgewricht voor DAIHATSU
Vind kogelgewricht voor FIAT
Vind kogelgewricht voor FORD
Vind kogelgewricht voor HONDA
Vind kogelgewricht voor HYUNDAI
Vind kogelgewricht voor INFINITI
Vind kogelgewricht voor IVECO
Vind kogelgewricht voor JAGUAR
Vind kogelgewricht voor ISUZU
Vind kogelgewricht voor JEEP
Vind kogelgewricht voor KIA

Vind kogelgewricht voor LADA
Vind kogelgewricht voor LANCIA
Vind kogelgewricht voor LAND ROVER
Vind kogelgewricht voor LEXUS
Vind kogelgewricht voor MAZDA
Vind kogelgewricht voor MERCEDES
Vind kogelgewricht voor MERCEDES-BENZ
Vind kogelgewricht voor MERCEDES-AMG
Vind kogelgewricht voor MINI
Vind kogelgewricht voor MITSUBISHI
Vind kogelgewricht voor NISSAN
Vind kogelgewricht voor OPEL
Vind kogelgewricht voor PEUGEOT
Vind kogelgewricht voor PORSCHE
Vind kogelgewricht voor RENAULT
Vind kogelgewricht voor ROVER
Vind kogelgewricht voor SAAB

Vind kogelgewricht voor SEAT
Vind kogelgewricht voor SKODA
Vind kogelgewricht voor SSANGYONG
Vind kogelgewricht voor SUBARU
Vind kogelgewricht voor SUZUKI
Vind kogelgewricht voor TESLA
Vind kogelgewricht voor TOYOTA
Vind kogelgewricht voor VAUXHALL
Vind kogelgewricht voor VOLKSWAGEN
Vind kogelgewricht voor VOLVO

Gerelateerd nieuws

Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Volvo XC60 II

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Volvo XC60 II.

Read more
Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Mercedes GLE Coupe (C167)

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Mercedes GLE Coupe (C167)

Read more
Sidem presenteert nieuwe items in zijn gamma voor Audi A6 Avant (4A5-C8)

Sidem, the European manufacturer of steering and suspension parts, is presenting its newest additions to the range of steering and suspension parts. Article references are now immediately available from stock for: Audi A6 Avant (4A5-C8).

Read more