Zoals u wellicht weet, moet een kogelgewricht bij installatie in de stuurarm geperst worden. Als dit onderdeel echter al voor de zoveelste keer vervangen wordt, is het zeer waarschijnlijk dat het materiaal van de stuurarm uitgerekt is. Wel, goed nieuws: Sidem ontwikkelde voor dit probleem een uitstekende oplossing.

Perskogelgewricht voor Dacia, Lada en Renault

In dit artikel vermelden we specifieke automerken, zoals Dacia, Lada en Renault, omdat bepaalde van hun modellen effectief een draagarm hebben met perskogelgewricht. Doordat dit onderdeel bij elke vervanging in de draagarm wordt gedrukt, kan het materiaal van de draagarm uitgerekt raken. Resultaat? Onmogelijk om het kogelgewricht nog veilig te installeren en vast te zetten. In het ergste geval bent u genoodzaakt om een nieuwe draagarm te bestellen en deze volledig te vervangen. Maar als de draagarm nog in goede staat is, moet alleen het kogelgewricht vervangen worden.

Wat te vermijden bij het vervangen van een perskogelgewricht

Het is zeker geen optie om het kogelgewricht apart te vervangen en te lassen. Hierdoor zullen de stofkap en de plastic huls gaan smelten, waardoor het onderdeel volledig onbruikbaar wordt. U kunt weliswaar losse kogelgewrichten kopen in de aftermarket, maar de meeste daarvan garanderen geen volledig veilige installatie. Bij zo’n scenario komt de veiligheid in gevaar, en dat moet ten elken prijze vermeden worden.

Ontdek de Sidem kogelgewrichten

Kogelgewrichten zijn een van de pijlers van het Sidem assortiment. Hieronder hebben we voor u een selectie van de belangrijkste kenmerken van onze kogelgewrichten opgelijst:

  • Alle kogelpennen en kogelbouten zijn vervaardigd uit chroomstaal. Dit garandeert niet alleen de maximale sterkte van het onderdeel, maar voorkomt ook dat het onderdeel breekt bij extreme impact.
  • De stofkap van het kogelgewricht is vervaardigd uit chloropreenrubber, dat een maximale weerstand biedt tegen chemische stoffen. Het biedt ook de beste afdichting tegen vocht en stof.
  • De basis van de stofkap werd speciaal ontworpen om te voorkomt dat de stofkap inzakt.
  • De vorm van de stofkap is speciaal ontworpen om te voorkomen dat hij verdraait.
  • Wat de behuizing van onze kogelgewrichten betreft, hier zult u zien dat er geen snijsporen zijn in de stalen microstructuur of in de draad. Het onderdeel wordt inderdaad gerold en is daardoor sterker. Verder heeft de afwerking van de behuizing geen scherpe maar afgeronde randen, om zo beschadiging te voorkomen.

Dankzij onze uitgebreide knowhow en hoogwaardige materialen konden we een oplossing bedenken voor bovenstaand probleem.

 

Uniek kogelgewricht met gepatenteerd ontwerp

Dankzij onze uitgebreide knowhow en hoogwaardige materialen konden wij een oplossing bedenken voor het probleem van het perskogelgewricht. Wij hebben een uniek en gepatenteerd kogelgewricht ontwikkeld dat een maximale fixatie garandeert.

Het perskogelgewricht is zo ontworpen dat het onderdeel zichzelf vastzet wanneer u het in de draagarm perst. Hoe? Wel, het kogelgewricht heeft aan de buitenkant een brede kraag. Zodra deze over de rand van de draagarm glijdt, zet het kogelgewricht zichzelf vast. U kunt dit mecanisme vergelijken met dat van een weerhaak. Het onderdeel laat zich makkelijk op zijn plaats schuiven, maar kan er daarna niet meer terug uit schuiven. Het kogelgewricht zit volledig vast in de draagarm. Kortom: met de Sidem oplossing kunt u het kogelgewricht in de draagarm op een eenvoudige en veilige manier vervangen.

Kogelgewricht referenties voor Dacia, Lada en Renault

We hebben in ons gamma twee kogelgewrichtreferenties die u kunnen helpen om dit probleem op te lossen.

REF SIDEM REF OEM BESCHRIJVING + TOEPASSING
5782 R 54 50 042 69R
54 50 113 62R
5450 04269R
5450 11362R
KOGELGEWRICHT
voor Dacia Logan, Dacia Sandero, Lada Largus
(Modellen < 2012)
5783 R  54 50 010 64R
54 50 198 11R
KOGELGEWRICHT
voor Dacia Sandero, Dacia Logan, Dacia Dokker,
Dacia Dodgy, Renault Thalia
(Modellen > 2012)

 

Ontdek alle details van deze kogelgewrichten in de catalogus

Bekijk de video over deze Sidem Solution hier

Gerelateerd nieuws

Nieuwe items in het gamma voor Dacia Spring

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Dacia Spring.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor BMW i3

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: BMW i3.

Lees meer
Nieuwe items in het gamma voor Audi-Volkswagen

Deze artikelreferenties zijn nu onmiddellijk leverbaar uit voorraad voor: Audi-Volkswagen.

Lees meer