Focus op medewerkers met de slogan ‘Samen sturen, schakelen en versnellen met de glimlach’

  • Lancering van het Sidem-project ‘Samen sturen, schakelen en versnellen met de glimlach’
  • Belangrijkste pijlers: motivatie en betrokkenheid
  • Project start vanaf januari 2019

Sidem, de Europese fabrikant van stuur- en ophangingsonderdelen, heeft begin dit jaar haar nieuwe totaalproject gepresenteerd tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomst met alle medewerkers. Onder het motto ‘Samen sturen, schakelen en versnellen met de glimlach’ wil het bedrijf meer aandacht geven aan betrokkenheid.

Uitmuntende werkplek

Eind 2017 heeft Sidem al verschillende HR-projecten opgestart om de betrokkenheid van zijn medewerkers te vergroten. Zo werd er een personeelsenquête gehouden om te polsen naar de noden van de werknemers. De onderzoeksresultaten werden begin dit jaar omgezet in een overkoepelend en geïntegreerd Sidem-project. Met externe coördinatie door Pvo-Avancys en ondersteuning via ESF, richt het project zich op de volgende domeinen: procesanalyse, functie- en/of teambeschrijvingen, leiderschap, samenwerking en andere HR-acties. “Dit project heeft tot doel de betrokkenheid van de medewerkers bij de organisatie te vergroten. Zodoende moet het enerzijds Sidem in staat stellen om zich als werkgever te verbeteren, en anderzijds de werknemers toelaten om hun bedrijf als een uitmuntende werkplek te zien”, zegt Lieven Demeyere, Finance & HR Manager bij Sidem.

Gerelateerd nieuws

SIDEM CATALOGUS 2024

Out now: the Sidem 2024 catalogue for steering and suspension parts.

Lees meer
Lange termijn smeervet

Smering van kogelgewrichten is belangrijk om droogloping, corrosie en slijtage van het onderdeel te voorkomen. Het smeermiddel dat gebruikt wordt in Sidem onderdelen werd ontwikkeld in samenwerking met Klüber Lubrication. Het garandeert een veel langere levensduur dankzij een soepelere beweging en de bescherming tegen waterinfiltratie. Sidem ontwerpt zijn onderdelen altijd met het oog op een zo lang mogelijke levensduur, maximale veiligheid, comfort en een eenvoudige installatie.

Lees meer
Future proof productie in Roemenië

“Dankzij onze lange traditie in de auto-industrie zijn we erin geslaagd mensen met de juiste vaardigheden en de juiste mindset te vinden.”

Lees meer